2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Kaip aš darau Ievai albumą dalis nr.: 1

Jau senai brandinau mintį, padaryti Ievai pirmųjų nuotraukų albumą. Nes jos vis kažkaip netyčia išlįsdavo į dienos šviesą neleisdamos apie save pamiršti. Kažkada buvau pradėjusi, bet kai darbas jau buvo beeinantis į pabaigą, pasirodė, kad tie popieriukai visai netiko prie tų nuotraukų...
Tad dabar, praėjus gal tik vieniems metams :), netyčia parduotuvėj užmačiau vaikiškų popierių ir net nedvejodama juos visus likusius ir nusipirkau. Gal jie ir tiktų labiau jau vyresnės jos nuotraukom, bet, pamaniau, arba dabar, arba niekada. Galų gale, kas pasakė, kokie popierių raštai tinka naujagimio albumui? O tinka labiausiai tie, kurie mamai prie širdies ;)

Bedarydama albumą sumaniau paruošti straipsnių seriją, kur nuosekliai rodysiu kaip vyko šis malonus darbelis. Tai net kažkiek įpareigos kuo greičiau jį pabaigti.

 Na ir pradėkim. Pirmiausia išsirinkau popierių ir susikarpiau popierių tokio dydžio kvadratais, kokio dydžio bus mano albumo puslapiai - po 20X20 cm. kiek popierių turėjau, tiek puslapiukų ir pasidariau, be jokio išankstinio plano kiek tų puslapių porų man reiks.



 Tuomet tuos popieriukus suporavau į labiausiai derančias poras, paieškojau dar papildomai popieriaus, kad puslapiai nesigautų labai jau margi margi margi...





Ir pradėjau puslapių susiuvimą.  Taip darbo padaugėja, bet toks apsiuvimas prideda jaukumo ir šiltumo bet kokiam darbeliui. Tikiuos tas jaukumas nedings nelygiose mano siūlėse :D Bet, jei ką, užmaskuosiu kaip nors..


 Visus siūlus sutraukiam  į vidų ir priklijuojam lipnios juostos gabalėliais, kad toliau dirbant su puslapiais, neišsipešiotų ar neiširtų.



Tai tiek šį vakarą. Jei ryt bus gera diena, parašysiu kaip grupavau nuotraukas į atvertimus ir ką žadu daryti su "niekur netinkančiomis" nuotraukomis.

Labanakt

1 komentaras: